Wordt bewuster van je mogelijkheden
Mensen getroffen door de economische gevolgen van de covid-19 pandemie bevinden zich al een tijdje in onzekere tijden. Bepaalde sectoren hebben hard te lijden onder deze crisis en jobs staan op de tocht. Ofwel blijf je bij de pakken zitten of je onderneemt actie.
Eén van de acties: verken al je opties op de arbeidsmarkt.

Neem dus je loopbaan in eigen handen: breng in kaart je talenten, competenties, motivaties, wat je belangrijk vindt en wat dit allemaal betekent naar werkomgeving en jobs toe. Je staat in vele gevallen versteld van je potentieel en het neemt een stuk angst weg. Het opent terug perspectieven.

Heroriënteer indien nodig
Het kennen van je mogelijkheden maakt dat je vlug en efficiënt reageert wanneer je werksituatie dit vraagt. Je hebt immers een concreet plan en indien gewenst een stappenplan.

Dit is een greep van klanten uit ons kantoor die een switch maakten in hun loopbaan:
– van een job in een bank naar zelfstandige gids
– van lesgeven in het dagonderwijs naar een ICT functie
– van dakwerker naar vertegenwoordiger
– van werken voor een architectenkantoor naar een communicatiebureau
– van werken voor een federatie naar het lesgeven binnen het dagonderwijs (dit kan dus ook)
– van werken in een fabriek naar de groendienst van een stad enz…

Als je weet welke richting je moet uitvaren kom je er wel
De gemene deler doorheen al deze heroriëntaties: je weet dat de richting die je kiest de juiste is (efficiënt) en je weet wat te doen om daar te geraken(effectief).
Allemaal hadden deze klanten het vertrouwen om de juiste stappen te zetten. Sommigen volgden specifieke opleidingen, andere schreven opmerkelijke motivatiebrieven of solliciteerden voor de job die echt bij hen paste.

Neem actie
Breng je mogelijkheden dus in kaart, lijst ze op en prioriseert ze. Doe dit samen  met een ervaren loopbaancoach. Zo bereidt je beter je (nabije)toekomst voor. Maak gebruik van de loopbaancheques of van ons speciaal aanbod. Zie meer op onze pagina loopbaanbegeleiding.

Contacteer ons.
Gewoon doen.
Luc